Vegansk Chiagrød


Vegansk farverig chiagrød

 

Denne lækre chiagrød er både smuk og velsmagende. Jeg laver chiagrøden som et alternativ til min ellers flydende morgenmad. Jeg kan mærke, at jeg har brug for en mild start på dagen og det giver både chiagrød og smothies mig.

Chiafrø er et superfrø, en sundhedsbombe, runners food, superfood – kært barn har mange navne, men hvad er chiafrø egentlig? Jo lad mig kort forklare dig det, inden vi går i gang med at forberede din kommende morgengrød. De små frø har faktisk været kendt i mere end 4000 år og en del af myntefamilien. Frøet er en sand superfood og blot 2 spsk indeholder mere omega 3, calcium, antioxidanter end blåbær og så er de fyldte med både protein og kostfibre. Derfor bruger jeg dem stort set altid i bagværk. Når man bager glutenfrit, mister man ofte vigtige fibre og derfor skal de erstattes. Chiafrø har utrolig mange anvendelsesmuligheder og jeg kunne blive ved, men som du også vil kunne se på mange af mine opskrifter, bruger jeg ofte chiafrø.

NB: Det er vigtigt at købe økologiske chiafrø, da der er fundet flere chiafrøprodukter med forhøjede pesticidrester og tungmetaller i. Hvis du er interesseret, kan du via dette link se anbefalingerne fra Forbrugerrådet Tænk.

 

  • 2 dl mandelmælk
  • 3 spsk chiafrø
  • ½ tsk vanillepulver
  • 1 tsk butterfly pea powder (kan undlades, lækker farve og ekstra antioxidanter. )

Topping

  • ½ stk banan (tynde skiver)
  • ½ stk æble (mindre tern)
  • 1 spsk kokosmel
  • 2 spsk mandler (tøristet og grofthakket. )
  1. Bland mandelmælk med chiafrø og vaniljekorn i et glas eller en lille skål med låg. Rør det godt rundt og lad det stå på køkkenbordet i en halv times tid. Herefter tilføjer du peapowder, hvis du har det og ryster glasset godt igennem og stiller det i køleskabet natten over.

  2. Om morgenen røres chiagrøden godt igennem igen og anrettes i en tallerken eller skål.

  3. Nyd den lækre chiagrød med friske bær eller frugt fra køleskabet. Jeg elsker også at hakke mandler som jeg har tørstegt på en pande lige inden servering.

    TIP! Du kan også tilføje 1 spsk peanutbutter for mere cremet smag.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering