Glutenfri rundstykker

Glutenfri rundstykker
Glutenfri rundstykker

Luftige glutenfri rundstykker

Disse glutenfrie rundstykker er til dato de lækreste jeg har smagt. Og det er altså ikke bare fordi det er mig selv der har fundet frem til opskriften. De er bare mega lækre. Og jeg glæder mig til at høre hvad du synes.
En af hemmelighederne ved glutenfri bagning er at man aldrig kun må bruge en melsort og i denne opskrift kan du også se at jeg har benyttet mig af flere forskelligt.
Forb. tid 40 min
Tilb. tid 30 min
Hævetid 30 min
Samlet tid 30 min
Ret Morgenmad, Snack, Tilbehør
Antal 12 antal

Equipment

  • Røremaskine

Ingredienser
  

  • 25 gram gær
  • 1 liter vand
  • 30 gram fiberhusk
  • 50 gram chiafrø
  • 100 gram boghvedemel
  • 50 gram majsmel
  • 25 gram hørfrø
  • 350 gram groft rismel
  • 100 gram hel boghvede
  • 25 gram solsikke
  • 2 tsk salt jeg bruger himmalayasalt

Topping

  • 1 stk æg til pensling
  • 3 spsk blå birkes drys over

Sådan gør du
 

  • Sådan gør du: Vand, gær, fiberhusk og chiafrø blandes i en skål. Rør i ti minutter. Derefter tilføjes salt, kerner, frø og alle melsorter lidt af gangen. Dejen skal ikke være helt klisterfri. Når alt er rørt godt sammen formes bollerne med lidt olivenolie på hænderne, så de ikke klister fast. Tril bollerne i blå birkes og lad dem hæve lunt i 30 minutter. Pensl bollerne med æg og bag dem i ovnen ved 200 grader i 30 minutter.
    Velbekomme

Noter

Hemmeligheden bag luftige glutenfri bagning er at du kommer godt fra start. Jeg bruger altid en røremaskine, når jeg bager glutenfrit, det skal nemlig røres lidt mere end glutenholdigt bagværk. 
Når du kigger ned af ingredienslisten kan du tænke: “øj der skal handles meget forskelligt ind.” Og sådan er det når man gerne vil bage glutenfrit. Til gengæld så har du det til mange bagninger, når først det er handlet ind.  
Kast dig ud i det. 
Tag Styringen i dit liv og spis sundere og mere selvkærligt. 
Keyword boller, bollerudengluten, glutenfri, mandelmel, morgenmad, selvkærligmad, sundeboller, sundmad, Tag styringen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering